16 Mayıs 2012 Çarşamba

KEŞKE SÜT ANNE OLABİLSEYDİM ....


bugün tesadüfen nurti annelerinden duydum gülben ergen'in programında ''anne sütü'' konuydu ve nurtiden de
 bazı anneler vardı.daha evvel projeyi duyduğum için aşinaydı kulağım ...
birde denk düşünce izlemek istedim...
bu projeye önderlik eden bir anne var,''MARKAANNE''...
tam olarak anlamı anne sütü olmayanlar,olanları bulsun...
düşünün ki bebeğinize fazla gelen sütünüz var sizi rahatsız etmesin diye de sağıyorsunuz hatda saklıyorsunuz,peki bebeğinizin karnı doyduktan sonra geriye kalan bu fazla sütü neden bir başka bebek emmesin.
anne sütü alamayan  o kadar cok bebek var ki,ben isterdim ki süt verdiğim dönemde duyayım bunu,isterdim ki süt anne olayım,kuzey'ın bir sürü süt kardeşi olsun.
aslında çok istedim biliyor musunuz?
kuzey emmeyi redettiği dönemde cok zor atlatılması cok güç bir dönemden geçtim ben...
darmaduman oldum,toparlanmam baya zaman aldı.
çok fazla sütüm vardı ama kuzey kendi isteği ile emmeyi bıraktı,süt dolu göğüsler çatlamak üzereydi artık,hatda sağarken ağlıyordum canım yanıyordu,sağamıyordum,en sonunda sol kolumu hareket ettiremez hala geldim,sağamadığım sütlerden dolayı bir gece ateşlendim ve kendimi doktorda buldum,makina ile sağma işlemi yapılırken çok istedim hastanede bir bebek olsun ve emzireyim ama kime gidip odasının kapısı çalınıp kusura bakmayın ama anne sütüm çok fazla mümkünse bebeğinizinde ihtiyacı varsa emzirebilirmiyim denirmiydi? ya o annenin tepkisi nasıl olurdu,kendisi istemeden sorulmazdı bu soru.
tam üç ay kendi kendime sağdım ve bu sütlerden yoğurt yaptım yınede yemedi oğlum,biberon zaten almıyordu,her şekli denedim ama içiremedim.
üç ayın sonunda artık bezmiştim ne yaparsam yapayım asla azalmıyordu sütler ve çevremde emzirebileceğim bir bebekte yoktu ne yazık ki...
ben de doktor kontrolü ile sütü kesmeyı denedim zaten o sancılı donemlerde bir göğsüm mastit olmuştu bile.
bugun programı izlediğimde içim burkuldu keşke dedim keşke...
şimdi eğer sizlerde süt anne olmak isterseniz yada bebeğim anne sütü alsın derseniz markaannenin sitesini ziyaret edin orada ki formu doldurun ve bir bebeğe sütünüzü verin yada bir anneden anne sütü alın.
bu gönül bağı tartışılmaz muazzam bir köprü...
emeği geçen herkesi gercekten can-ı gönulden ayakta alkışlıyorum ve sonuna kadar destekliyorum.
ULAŞMAK İÇİN TIK TIK

3 yorum:

poyraz'ın annesi dedi ki...

SÜPER Bİ PROJE ..

Unknown dedi ki...

çok zor günler geçirmişsin üzüldüm, bizde bir dönem çok çabaladık ama sonunda tekrar emmeye başladı oğlum.bende o dönemde ve daha sonra işe başladığımda sağdığım fazla sütleri bir dönem sakladım sütüm kesilirse diye ama gerek kalmadı.aynı zamanda çok araştırdım çevremde süt verebilecek birilerini, hatta birkaç hastaneyi bile aradım ancak anne sütü kabul etmediklerini söylediler.sonra iş yerinden bir arkadaşım gelinlerinin sütü olmadığını söyledi, bende severek veririm dedim ama maalesef gelinleri istememiş, oysa ne kadar dikkatli ve düzenli besleniyorum emzirdiğim için. keşke o zaman olsaymış bu proje :(

Unknown dedi ki...

takipteyim canım, blogger anneyim :)